Menší, rodinné vinařství Bratanov, založené v roce 2006, leží na prosluněných kopcích Jižního Sakaru, které je známé jako nejlepší místo v Evropě pro pěstování červené révy vinné. Je založeno na filosofii, že vína by měla odrážet ducha jejich tvůrců a prostředí, ve kterém byla vytvořena, a proto se zde klade důraz na co nejmenší technologické zásahy a na důsledný výběr těch nejlepších hroznů.
Merlot&Syrah SSS 2015 Bratanov
Lahev 0,75
Červené suché víno. Odrůda: Merlot&Syrah Ročník: 2015 Obsah alkoholu: 14,5% Obsah:0,75l Archivace: až 7 let Region: Thrácká nížina Bulharsko - South Sakar Hills. Vinařství: Bratanov Syrah zrál ve maďarských 500l nových dubových sudech. Při výrobě bylo použito mimořádně jemného způsobu zpracování a filtrace pro zachování přirozené struktury vína. Sytá granatová barva, přimné intenzivní aroma se znamkami sušených švestek, kůže a kořeněnými tóny. Dobře struktorované tělo se sametovými taniny. Lahodné v ústech s chtí zralých červených plodů, hřebíček, muškátový oříšek s nádechem fialek. Dlouhé a krásné finále. Víno je vhodné k pokrmům z grilovaných a pečených mas, kořeněných masových jídel, hovězí carpaccio a zralých sýrů. Podávat při teplotě 17-18°C. Celkový projev velmi umocní dekantace.
Ruční selektivní sběr hroznů a regulovaný hektarový výnos moštu na 38hl/ha zaručují prvotřídní kvalitu vína. Zbytkový cukr do 4g/l.
Okamžitá dostupnost
Množstevní sleva k dispozici
228Kč(vč. DPH)259Kč
Přidat
3Blend 2015 Bratanov
Lahev 0,75
Červené suché víno. Odrůda:Merlot&Cabernet Franc&Rubin Ročník: 2015 Obsah alkoholu: 14,5% Obsah:0,75l Archivace: až 5 až 10 let Region: Thrácká nížina Bulharsko - South Sakar Hills. Vinařství: Bratanov
Naše odpověď od Sakar na vína z "Bordeaux". Vyvážená směs Merlot 50%, Cabernet Franc 35% a místní odrůda Rubin 15%. Rubin a CF byly po době 30 měsíců uložené v sudéch různího rozměru a původu. Tmavá sytá barva. Zemitý nos s hlubokými tóny listy ořechu, pižma, kakaa, inkoustu se znamkami sušeního lesního ovoce. Masivní tělo se sametovými taniny. Komplexní a zároveň elegantní víno, hodné jekékoli sbírky, s potenciálem vývoje v lahvi přinejmenším do roku 2023 (a možná až do roku 2030). Dlouhé a krásné finále. Víno je vhodné k pokrmům z grilovaných a pečených mas, kořeněných masových jídel a zralých sýrů. Podávat při teplotě 17-18°C. Celkový projev velmi umocní dekantace.
Ruční selektivní sběr hroznů a regulovaný hektarový výnos moštu na 38hl/ha zaručují prvotřídní kvalitu vína. Zbytkový cukr do 4g/l.
Okamžitá dostupnost
Množstevní sleva k dispozici
404Kč(vč. DPH)449Kč
Přidat
Merlot Private Reserve 2015 Bratanov
Lahev 0,75
Červené suché víno. Odrůda: Merlot 100% Ročník: 2015 Obsah alkoholu: 14,5% Obsah:0,75l Archivace: až 10 let Region: Thrácká nížina - údolí řeky Struma jihozápadní části Bulharska. Vinařství: Bratanov Víno bylo po době 24 měsíců uložené v dubových sudech různého rozměru a původu a min. 18 měsíců v lahví. Při výrobě bylo použito mimořádně jemného způsobu zpracování a filtrace pro zachování přirozené struktury vína. Krásná středně granátová barva; elegantní komplexní nos s tóny pižma, talek, kůry dřeva, exotického koření а sušené švestky. Tělo s hedvábnými taniny, jemnou slaností a nádechem lesních jahod a pečených jablečných příchutí; dlouhý, kořeněný povrch se studeným kouřem
Podávat při teplotě 15-18°C. Celkový projev velmi umocní dekantace. Ruční selektivní sběr hroznů a regulovaný hektarový výnos moštu. Zbytkový cukr do 4g/l.
Okamžitá dostupnost
Množstevní sleva k dispozici
494Kč(vč. DPH)549Kč
Přidat
Syrah Elitsa 2015 Private Reserve Bratanov
Lahev 0,75
Červené suché víno. Odrůda: Syrah Ročník: 2015 Obsah alkoholu: 14,5% Obsah:0,75l Archivace: až 10 let Region: Thrácká nížina Bulharsko Vinařství: Bratanov Limitovaná edice 3395 lahví
Víno bylo po době 24 měsíců uložené v dubových sudech různého rozměru a původu a min. 18 měsíců v lahví. Při výrobě bylo použito mimořádně jemného způsobu zpracování a filtrace pro zachování přirozené struktury vína. Sytá rubinová barva, přimné intenzivní aroma se znamkami zralého červeného ovoce, masla a kakaa. Přijemné zakulacené taniny, dlouhé tělo a krásné finále. Víno je vhodné k pokrmům z grilovaných a pečených mas, kořeněných masových jídel, hovězí carpaccio a zralých sýrů. Podávat při teplotě 18°C. Celkový projev velmi umocní dekantace.
Ruční selektivní sběr hroznů a regulovaný hektarový výnos moštu na 38hl/ha zaručují prvotřídní kvalitu vína. Zbytkový cukr do 4g/l.
Okamžitá dostupnost
Množstevní sleva k dispozici
494Kč(vč. DPH)549Kč
Přidat
Syrah Bulgarian Forest, single barrel 2016 Bratanov
Lahev 0,75
Červené suché víno. Odrůda: Syrah Ročník: 2016 Obsah alkoholu: 14,5% Obsah:0,75l Archivace: až 10 let Region: Thrácká nížina Bulharsko Vinařství: Bratanov Limitovaná edice 285 lahví Víno zrálo 28 měsíců v použitém sudu z bulharského dubu. Při výrobě bylo použito mimořádně jemného způsobu zpracování a filtrace pro zachování přirozené struktury vína. Sytá rubinová barva, přimné intenzivní aroma se znamkami zralého červeného ovoce, masla a kakaa. Přijemné zakulacené taniny, dlouhé tělo a krásné finále. Víno je vhodné k pokrmům z grilovaných a pečených mas, kořeněných masových jídel, hovězí carpaccio a zralých sýrů. Podávat při teplotě 18°C. Celkový projev velmi umocní dekantace.
Ruční selektivní sběr hroznů a regulovaný hektarový výnos moštu na 38hl/ha zaručují prvotřídní kvalitu vína. Zbytkový cukr do 4g/l.
Okamžitá dostupnost
Množstevní sleva k dispozici
476Kč(vč. DPH)529Kč
Přidat
Merlot&Syrah Cepage, Single Barrel 2016 Bratanov
Lahev 0,75
Červené suché víno. Odrůda: Merlot&Syrah Ročník: 2016 Obsah alkoholu: 14,5% Obsah:0,75l Archivace: až 10 let Region: Thrácká nížina - údolí řeky Struma jihozápadní části Bulharska. Vinařství: Bratanov Víno zrálo 21 měsíců v novém 400l sudu z bulharského dubu M+TH a 18 měsíců v lahví. Fermentace obou odrůd proběhla společně (sepaž), jako jejich následné společné zrání v sudu. Při výrobě bylo použito mimořádně jemného způsobu zpracování a filtrace pro zachování přirozené struktury vína. Krásná středně granátová barva; elegantní komplexní nos s tóny kůry dřeva, exotického koření а sušené švestky. Tělo s hedvábnými taniny, jemnou slaností . Podávat při teplotě 15-18°C. Celkový projev velmi umocní dekantace. Ruční selektivní sběr hroznů a regulovaný hektarový výnos moštu. Zbytkový cukr do 4g/l.
Okamžitá dostupnost
Množstevní sleva k dispozici
476Kč(vč. DPH)529Kč
Přidat
Merlot&Mavrud Symbiose Bratanov
Lahev 0,75
Červené suché víno. Odrůda: Merlot a 10% Mavrud Ročník: 2016 Obsah alkoholu: 14,5% Obsah:0,75l Archivace: až 5 let Region: Thrácká nížina Bulharsko - South Sakar Hills Vinařství: Bratanov
Při výrobě bylo použito mimořádně jemného způsobu zpracování a filtrace pro zachování přirozené struktury vína. Podávat při teplotě 16-17°C. Celkový projev velmi umocní dekantace. Ruční selektivní sběr hroznů a regulovaný hektarový výnos moštu na 38hl/ha zaručují prvotřídní kvalitu vína. Zbytkový cukr do 4g/l.
Okamžitá dostupnost
Množstevní sleva k dispozici
159Kč(vč. DPH)179Kč
Přidat
Syrah sans barrique
Lahev 0,75
Červené suché víno. Odrůda: Syrah Ročník: 2017 Obsah alkoholu: 13,5% Obsah:0,75l Archivace: 5 až 7 let Region: Thrácká nížina Bulharsko - South Sakar Hills Vinařství: Bratanov
Při výrobě bylo použito mimořádně jemného způsobu zpracování a filtrace pro zachování přirozené struktury vína. Sytá rubinová barva, přimné intenzivní aroma se znamkami zralého červeného ovoce. Přijemné zakulacené taniny, dlouhé tělo a krásné finále. Víno je vhodné k pokrmům z grilovaných a pečených mas, kořeněných masových jídel, hovězí carpaccio a zralých sýrů. Podávat při teplotě 16-18°C. Celkový projev velmi umocní dekantace.
Ruční selektivní sběr hroznů a regulovaný hektarový výnos moštu na 38hl/ha zaručují prvotřídní kvalitu vína. Zbytkový cukr do 4g/l.
Víno zralo na jemných kvasničných kalech. Sur lie je název prastaré metody pro zrání vína v přítomnosti kalů, které vznikají během kvašení. Její doslovný překlad z francouzštiny znamená “na kalu” a při výrobě vína se používá v přeneseném významu „na kvasnicích“.
Podávat chlazené na 10 -12°C.
Ruční selektivní sběr hroznů a regulovaný hektarový výnos moštu na 38hl/ha zaručují prvotřídní kvalitu vína. Zbytkový cukr do 4g/l.
Okamžitá dostupnost
Množstevní sleva k dispozici
233Kč(vč. DPH)259Kč
Přidat
Chardonnay Belloslava Bratanov
Lahev 0,75
Bílé suché víno. Odrůda: 100% Chardonnay Ročník: 2017 Obsah alkoholu: 14% Obsah:0,75l Region: Thrácká nížina Bulharsko Archivace: až 4 let. Limitovaná edice: 3563 lahví Vinařství: Bratanov Víno bylo uloženo několik měsíců v novýchbulharských dubových sudech o objemo 500l.. Víno zralo na jemných kvasničných kalech. Sur lie je název prastaré metody pro zrání vína v přítomnosti kalů, které vznikají během kvašení. Její doslovný překlad z francouzštiny znamená “na kalu” a při výrobě vína se používá v přeneseném významu „na kvasnicích“.
Podávat chlazené na 10-12°C.
Ruční selektivní sběr hroznů a regulovaný hektarový výnos moštu na 38hl/ha zaručují prvotřídní kvalitu vína. Zbytkový cukr do 4g/l.
Okamžitá dostupnost
Množstevní sleva k dispozici
404Kč(vč. DPH)449Kč
Přidat
Tamianka Bratanov Single Vineyard
Lahev 0,75
Tamianka Bratanov Single Vineyard Bílé suché víno. Odrůda: 100% Tamianka Ročník: 2019 Obsah alkoholu: 14% Obsah:0,75l Region: Thrácká nížina Bulharsko Vinařství: Bratanov
Světle slámová barva. Atraktivní vůně kvítí a svěžích bylinek ze zahrádky. Svěží tělo doplněné o tóny máslové chuti s velmi příjemnou dochutí.
Víno se hodí ke grilovaným rybám a drůbeži. Podávat chlazené na 10-12°C.
Zbytkový cukr do 4g/l.
Tento produkt není k dispozici.
Množstevní sleva k dispozici
349Kč(vč. DPH)
Přidat
Rose Symbiose Bratanov
Lahev 0,75
Růžové suché víno. Odrůda: Merlot&Syrah&Cabernet Franc Ročník: 2018 Obsah alkoholu: 13,5% Obsah: 0,75l Region: Thrácká nížina Bulharsko - South Sakar Hills Vinařství: Bratanov
Víno se vyznačuje sytou růžovou barvou. Delikátní vůni umocňuje svěží a harmonická chuť. Dlouhotrvající ovocná dochuť.
Podávat ohlazené na teplotě 9-11°C.
Ruční selektivní sběr hroznů a regulovaný hektarový výnos moštu. Zbytkový cukr do 4g/l.
Okamžitá dostupnost
Množstevní sleva k dispozici
159Kč(vč. DPH)179Kč
Přidat
Young Merlot 2020 Bratanov
Lahev 0,75
Červené polosuché víno. Odrůda: Merlot Ročník: 2020 Obsah alkoholu: 14% Archivace:ne Region: Thrácká nížina Bulharsko - South Sakar Hills Vinařství: Bratanov Víno je 100% merlot, směs starých a nových plantáží ze tří různých pozemků z jejich vlastních vinic ve vesnici Shishmanovo v jižním Sakaru. Fermentuje v nerezové nádobě se spontánní fermentací (divoké kvasnice), která je záměrně zastavena na 12 g / l zbytkových cukrů, aby byla zachována šťavnatost a ovocný terroirový charakter v dobré rovnováze. Jasně rubínově červená barva s fialovými odstíny. Nos zaujme intenzivní vůní bobulí, černého rybízu, třešní, černých třešní a tónů lehkých ořechů. Tělo je elegantní a šťavnaté, se sametovou strukturou a příjemnou sladkostí, s výrazným ovocným charakterem. Víno, které dodává náladu! všechny druhy sýrů, uzenin, lehkého masa s omáčkou nebo bez omáčky
Podávat při teplotě 16-17°C.
Okamžitá dostupnost
Množstevní sleva k dispozici
159Kč(vč. DPH)179Kč
Přidat
Cabernet Franc 33 Bratanov
Lahev 0,75
Červené suché víno. Odrůda: Cabernet Franc Ročnik: 2013 Obsah alkoholu: 14% Obsah:0,75l Region: Thrácká nížina Bulharsko - South Sakar Hills. Vinařství: Bratanov Archivace: až 10 let Limitovaná edice:1010 lahvi.
Ročník 2013 je nesporně jedním z nejlepších za poslední desetiletí a vynikající pro naše 3 hektary Cabernet Franc. Sklizeň hroznů proběhla při optimální zralosti 24. až 28. září. Spontánní fermentace proběhla v nerezovým tanku. Po dobu 24 měsíců bylo víno uloženo v 23 francouzských, bulharských a maďarských sudech různého objemů, většinou nové. Po té část vína byla uložená do 225l francouzském a 500l bulharském sudu na 9 měsíců. Celková doba šlechtění v sudu je 33 měsíců proto i název Cabernet Franc 33. Lahvování proběhlo 1.února 2017 - svátek vinařů sv Trifon Zarezan v edici 1010 lahví. Rovnováha a komplexnost jsou klíčové.
Středné intenzivní rubínová barva, elegantní ajemný nos s tóny třešní, kakaového másla, koření, pryskiříce a kouře. Tělo se střední strukturou a vynikající rovnováhou se sametovými třislovinami. Dochuť je dlouhá a ovocná.
Podávat při teplotě 16-18°C. Celkový projev velmi umocní krátká dekantace .
Ruční selektivní sběr hroznů a regulovaný hektarový výnos moštu.